Komenského muzeum v proměnách času a v cestovním ruchu Přerova - Hlobilová, Barbora (2013)
Práce se zabývá Muzeem Komenského v Přerově, jedním z nejstarších muzeí zaměřených na osobnost J. A. Komenského. První kapitola pojednává o cestovním ruchu v České republice a v Olomouckém kraji. Další kapitola se zabývá vývojem muzejnictví na našem území, včetně současného stavu. Následující část práce je zaměřena na Muzeum Komenského v Přerově. Kapitola popisuje historii Muzea Komenského, současný stav včetně statistických údajů, propagaci muzea a vliv muzea na cestovní ruch v Přerově. Předmětem poslední kapitoly je dotazníkové šetření, závěry a návrhy vyplývající z výzkumu.