Komenského muzeum v proměnách času a v cestovním ruchu Přerova - Hlobilová, Barbora; Netková, Jarmila; Voříšková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá Muzeem Komenského v Přerově, jedním z nejstarších muzeí zaměřených na osobnost J. A. Komenského. První kapitola pojednává o cestovním ruchu v České republice a v Olomouckém kraji. Další kapitola se zabývá vývojem muzejnictví na našem území, včetně současného stavu. Následující část práce je zaměřena na Muzeum Komenského v Přerově. Kapitola popisuje historii Muzea Komenského, současný stav včetně statistických údajů, propagaci muzea a vliv muzea na cestovní ruch v Přerově. Předmětem poslední kapitoly je dotazníkové šetření, závěry a návrhy vyplývající z výzkumu.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses