Tvorba investičního portfolia v rodinných financích se zaměřením na realitní investice - Rybnikář, Lukáš (2013)
Cílem této práce je poskytnout informace, které se týkají problematiky tvorby investičního portfolia z pohledu osobních financí, a doporučit, jakým způsobem uspořit finanční kapitál a jak s ním dále nakládat. Dalším cílem je popsat investiční možnosti týkající se bankovního trhu, akciového trhu, komoditního trhu a největší pozornost věnovat trhu realitnímu. Proto je provedena analýza výnosnosti bytů ve třech odlišně velkých městech České republiky následována informacemi pro rozhodování se, jakou investici uskutečnit.