Open sourcové nástroje k řízení projektů v segmentu SME - Čoček, František; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Nedzelský, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce se zabývá výběrem, srovnáním a hodnocením open source nástrojů určených pro řízení projektů v segmentu malých a středních podniků. První část práce se věnuje obecným informacím o open source software. Pozornost je věnována především vysvětlení základních pojmů, motivům proč společnosti volí open source, dále jaké přínosy, výhody, nevýhody a rizika jsou spojená s používáním open source varianty softwaru. Druhá část práce se zabývá definicí a rozdělením sektoru malých a středních podniků, definicí projektu a také náhled do problematiky existujících metodik hodnocení open source. Ve třetí části je uskutečněno stanovení funkcionality s výběrem kritérií, určení vah, je proveden sběr dat s následným hodnocením a srovnáním nástrojů. V závěru jsou sumarizovány získané výstupy a jsou vybráni zástupci open source nástrojů pro řízení projektů pro segment malých a středních podniků.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses