Změny v postavení Tchaj-wanu v 70. letech 20. století - Engelbrechtová, Nicole; Knotková, Vladimíra; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá postavením Tchaj-wanu v mezinárodních vztazích v 70. letech 20. století. V prvé řadě jsou nalezeny výchozí pozice postavení Tchaj-wanu, spočívající především v poválečném vývoji v Číně a ve vztazích s nejvýznamnějšími partnery, USA a Japonskem. Vývoj v 70. letech je popsán s důrazem na hlediska vnitřní politiky, ekonomického vývoje a vztahu s Čínskou lidovou republikou, což byly nejvýraznější faktory ovlivňující postavení Tchaj-wanu. Popsané skutečnosti dále byly analyzovány v souvislosti s jejich rozsahem do současnosti.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses