Přímá volba prezidenta v ČR a volební strategie kandidátů ve druhém kole - Gronychová, Gabriela; Müller, Karel B., 1972-; Vymětal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce na téma "Přímá volba prezidenta v ČR a volební strategie kandidátů ve druhém kole," má za cíl zmapovat volební strategie Karla Schwarzenberga a Miloše Zemana v první přímé volbě prezidenta v roce 2013. Dále pak zhodnotit adekvátnost použitých metod a jejich působení na voliče. V teoretické části je popisována problematika politických kampaní a strategií, v empirické části se práce zaměřuje na konkrétní strategii použitou kandidáty. K dosažení cílů práce je použita metoda komparace, kdy se na základě předem stanovených parametrů porovnává zvolená strategie obou kandidátů. Následně se práce věnuje vyhodnocení volebního potenciálu, který kandidáti měli a interpretaci jeho využití na základě výstupů agentury MEDIAN.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses