Analýza konfliktu v Náhorním Karabachu - Pivoňková, Iva; Knotková, Vladimíra; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá analýzou konfliktu v Náhorním Karabachu. Ačkoli válka skončila v devadesátých letech, stále nedošlo k podepsání mírové smlouvy a přetrvává možnost eskalace konfliktu ve válku. Práce identifikuje příčiny konfliktu a věnuje se aktérům konfliktu a jejich zájmům a krokům, které v průběhu konfliktu podnikli. Dále rozebírá nejvýraznější důsledky konfliktu a v poslední části práce představuje teoretická řešení, vývoj mírových jednání a konkrétní návrhy, které byly v rámci jednání o jeho řešení představeny.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses