Komparace ekonomik profesionálních fotbalových klubů - Hloušek, Lukáš (2013)
Diplomová práce se zabývá porovnáním ekonomik dvou profesionálních fotbalových klubů. Cílem je zhodnotit a porovnat hospodaření dvou klubů z naprosto odlišných fotbalových i kulturních prostředí. V rámci plnění cíle jsou vymezeny základní pojmy související s vypracováním finanční analýzy a ekonomikou sportovních klubů. Každému klubu je vypracována samostatná finanční analýza s využitím horizontálních i vertikálních analýz, analýz poměrových ukazatelů a bonitních a bankrotních modelů. Zhodnocení probíhá na základě veřejně dostupných údajů z účetních závěrek klubů.