Komparace ekonomik profesionálních fotbalových klubů - Hloušek, Lukáš; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Michálek, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce se zabývá porovnáním ekonomik dvou profesionálních fotbalových klubů. Cílem je zhodnotit a porovnat hospodaření dvou klubů z naprosto odlišných fotbalových i kulturních prostředí. V rámci plnění cíle jsou vymezeny základní pojmy související s vypracováním finanční analýzy a ekonomikou sportovních klubů. Každému klubu je vypracována samostatná finanční analýza s využitím horizontálních i vertikálních analýz, analýz poměrových ukazatelů a bonitních a bankrotních modelů. Zhodnocení probíhá na základě veřejně dostupných údajů z účetních závěrek klubů.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses