Imigrační a integrační politika Německa ve vztahu k tureckým imigrantům - Větrovcová, Martina; Druláková, Radka, 1973-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Otázka imigrace a úspěšné či neúspěšné integrace Turků je v současné době v Německu velmi aktuální, jelikož právě tam žije nejpočetnější turecká menšina v Evropě. Zároveň se nyní začíná opětovně hovořit o možném vstupu Turecka do Evropské unie (dále jen EU), přičemž názory jednotlivých členských států na přijetí dalšího člena se různí. Tato bakalářská práce se zabývá nalezením souvislosti mezi vysokým počtem tureckých imigrantů v Německu a postojem Spolkové republiky Německo k přijetí Turecka do EU. První kapitola je věnována podrobné analýze faktorů, jež mohou utvářet a ovlivňovat podobu imigrační a integrační politiky Německa. Druhá kapitola je zaměřena už přímo na turecké imigranty a na stav jejich kulturní a ekonomické integrace. Ve třetí kapitole jsou rozebrány okolnosti, které mají ať už pozitivní nebo negativní vliv na postoj německých občanů i politiků vůči přijetí Turecka do EU.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses