Analýza mezinárodních poptávkových portálů - Janoutová, Tereza (2013)
Práce je zaměřena na nabídku českých a zahraničních poptávkových portálů, hodnotí je a porovnává dle zvolených kritérií. Hlavním cílem je provedení analýzy vybraných poptávkových portálů z hlediska jejich funkcionality, nabízených služeb a využívanosti. Následně na základě získaných poznatků portály porovnat, zhodnotit a navrhnout doporučení společnosti B2M.CZ s.r.o., která vlastní celkem čtyři poptávkové portály. Data zpracovávaná v této práci byla získána z webových stránek jednotlivých portálů a z vlastních pracovních zkušeností získaných při práci v jednom z vybraných portálů. V první části jsou v úvodu upřesněny cíle práce a představena společnost B2M.CZ s.r.o., pro kterou je analýza zpracována. V druhé části jsou vymezeny základní pojmy související s touto problematikou. Ve třetí části je provedena analýza vybraných poptávkových portálů dle stanovených hledisek, které jsou následně ve čtvrté části práce porovnány a zhodnoceny. Na základě výsledků analýzy jsem v páté části navrhla změny pro zlepšení konkurenceschopnosti B2M.CZ s.r.o. Šestou část tvoří závěr, který uvedenou problematiku shrnuje.