Komparace rolí mezinárodních a regionálních organizací v konfliktu v Sierra Leone - Gregůrková, Lucie; Druláková, Radka, 1973-; Tůmová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Během urovnání občanské války v Sierra Leone sehrály důležitou roli mezinárodní organizace OSN i regionální integrace států západní Afriky ECOWAS. Předkládaná bakalářská práce si klade za cíl porovnat působení těchto organizací a jejich vliv na průběh konfliktu. Teoreticko-metodologické východisko práce na základě jednotlivých fází konfliktu podle modelu Michaela S. Lunda připravuje analytický rámec pro případovou studii občanské války v Sierra Leone. Práce dochází k závěru, že obě organizace svými úspěšnými operacemi přispěly na jednu stranu k výraznému omezení násilí v konfliktu a na stranu druhou svou nedůsledností umožnily jeho eskalaci. Řešení je nalezeno ve vytvoření rámce pro spolupráci regionálních a mezinárodních organizací při řešení konfliktu.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses