Analýza nabídky vybrané cestovní kanceláře - Chámová, Lucie (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu nabídky cestovní kanceláře Tipatour zájezdy. V první části jsou vymezeny základní pojmy související s činností cestovní kanceláře. Jedná se například o pojmy cestovní kancelář, zájezd, cestovní smlouva či služby cestovního ruchu. V druhé části práce je stručně představena cestovní kancelář Tipatour zájezdy. Poté následuje samotná analýza nabídky cestovní kanceláře. Analyzovány jsou především zájezdy, a to nejprve z hlediska cílové destinace, a poté podle typu dopravy, ubytování a stravování poskytovaných u zájezdů. Dále se tato část věnuje způsobům propagace, zejména podpoře prodeje, které cestovní kancelář využívá. V závěrečné části práce je nabídka cestovní kanceláře zhodnocena pomocí SWOT analýzy a na základě dotazníkového šetření.