Analýza, návrh a tvorba webové microsite - Prokop, Martin (2013)
Práce shrnuje postupy při vytváření webové microsite, a to jak z pohledu technického, tak i z pohledu obchodního, který je u microsite podstatný. V teoretické části je definováno několik základních pojmů z programování, webdesignu, optimalizace webového obsahu pro vyhledávače a v neposlední řadě i marketingu. Tyto metody jsou následně v praktické části aplikovány na konkrétní případ webové microsite Proč mít web. Ta shrnuje 3 hlavní důvody, proč je dobré mít webové stránky a má za cíl podpořit mateřský web, kde se již nabízí konkrétní služby v oblasti tvorby www stránek. Cílem praktické části je posílení návštěvnosti mateřského webu, a to za pomocí neplacených metod, sociálních sítí, optimalizace pro vyhledávače a cílení na ne tak často vyhledávaná klíčová slova.