Vliv komunikačního mixu na spotřebitele prostřednictvím dětí - Kmochová, Eliška (2013)
Práce se zaobírá problematikou působení marketingových tahů na spotřebitele prostřednictvím dětí. Teoretická část se zaměřuje na představení jednotlivých nástrojů komunikačního mixu a na úvod do teorie dětského spotřebitele včetně postředků na něj působících. Praktická část přímo zkoumá chování spotřebitelů v současném komerčním světě. Cílem této části je zmapovat vnímání marketingových taktik nejen z pohledu dětí, ale i z pohledu dospělých. Výzkum byl proveden za pomoci náhodně vybrané druhé třídy Základní školy Josefa Hlávky v Přešticích. Respondenti (žáci zkoumané třídy) se po skupinách zúčastnili skupinové diskuse, jejímž cílem bylo zjistit vztah dětí k současným marketingovým akcím, jejich vliv a účast při nákupním rozhodování a s tím související trávení volného času. V druhé části výzkumu byli respondenty rodiče, u kterých proběhlo dotazníkové šetření zaměřené na stejné okruhy otázek, jako tomu bylo u dětí.