Církevní restituce - Kolečářová, Andrea (2013)
Cílem bakalářské práce je pojmout aktuální téma odluky církve od státu, k němuž dojde po uskutečnění církevních restitucí z dlouhodobého hlediska jejich dopadu. Po schválení zákona o majetkovém vyrovnání vzešla vlna nesouhlasu od většiny občanů České republiky, kteří nebyli s řešením spokojeni. Za pomoci důvěryhodné literatury a zdrojů má tato práce obhájit souhlas s formou vyrovnání mezi státem a církvemi, a to především z důvodu jeho schopnosti vyřešit několikaleté spory a neshody mezi církvemi a státem, kdy byl již mnohokrát poskytnut návrh vyřešení celé situace, ať už z jedné či z druhé strany, ale nikdy nedošlo k uzákonění.