Církevní restituce - Kolečářová, Andrea; Spirit, Michal, 1943-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem bakalářské práce je pojmout aktuální téma odluky církve od státu, k němuž dojde po uskutečnění církevních restitucí z dlouhodobého hlediska jejich dopadu. Po schválení zákona o majetkovém vyrovnání vzešla vlna nesouhlasu od většiny občanů České republiky, kteří nebyli s řešením spokojeni. Za pomoci důvěryhodné literatury a zdrojů má tato práce obhájit souhlas s formou vyrovnání mezi státem a církvemi, a to především z důvodu jeho schopnosti vyřešit několikaleté spory a neshody mezi církvemi a státem, kdy byl již mnohokrát poskytnut návrh vyřešení celé situace, ať už z jedné či z druhé strany, ale nikdy nedošlo k uzákonění.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses