Analýza vzdělávacích portálů v ČR - Falta, Petr (2013)
Bakalářské práce se zabývá oblastí elektronického vzdělávání, e-learningu a vzdělávacích portálů. Zaměřuje se na portály, které poskytují nebo odkazují na e-learningové kurzy pro profese IT specialistů projektový manažer a obchodník s ICT produkty a službami. Cílem této práce je provedení rešerše vhodných vzdělávacích portálů na trhu v ČR a následné provedení jejich analýzy podle zvolených kriterií. Práce je rozdělena na teoretickou a prak-tickou část. V teoretické části popisuje definici e-learningu, historický vývoj, formy a tren-dy, v kterých se e-learning vyskytuje. Uvedeny jsou výhody a nevýhody. Praktická část se skládá z analýzy vybraných 5 portálů a porovnání portálů podle zvolených kritérií.