Argentinsko-britské vztahy v období války o Falklandy - Škorpilová, Barbora (2013)
Práce se zabývá argentinsko-britskými vztahy během války o Falklandy. Cílem práce je analyzovat tento konflikt a navrhnout možná řešení, jelikož s oficiálním koncem války spor nezanikl a napětí mezi zeměmi stále přetrvává. V první teoretické kapitole je obecně vysvětlen proces řešení konfliktů a charakterizována válka o Falklandy. Druhá kapitola se zabývá vývojem vztahů mezi Argentinou a Velkou Británií na ostrovech před válkou a třetí kapitola je zaměřena konkrétně na průběh války. Ve čtvrté, klíčové kapitole je popsán současný stav vztahů mezi hlavními aktéry a teorie z první kapitoly je aplikovaná na tento konflikt. Díky předchozí analýze konfliktu a teoretických východisek jsou navrhnuty možnosti řešení daného sporu.