Argentinsko-britské vztahy v období války o Falklandy - Škorpilová, Barbora; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce se zabývá argentinsko-britskými vztahy během války o Falklandy. Cílem práce je analyzovat tento konflikt a navrhnout možná řešení, jelikož s oficiálním koncem války spor nezanikl a napětí mezi zeměmi stále přetrvává. V první teoretické kapitole je obecně vysvětlen proces řešení konfliktů a charakterizována válka o Falklandy. Druhá kapitola se zabývá vývojem vztahů mezi Argentinou a Velkou Británií na ostrovech před válkou a třetí kapitola je zaměřena konkrétně na průběh války. Ve čtvrté, klíčové kapitole je popsán současný stav vztahů mezi hlavními aktéry a teorie z první kapitoly je aplikovaná na tento konflikt. Díky předchozí analýze konfliktu a teoretických východisek jsou navrhnuty možnosti řešení daného sporu.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses