Druhy trestů - Konopíková, Marie (2013)
Téma této bakalářské práce se začleňuje do oboru trestního práva. Jejím cílem je přiblížit problematiku systému trestů, neboli druhů trestů podle trestního zákoníku. V první části práce jsou zkráceně vysvětleny základní pojmy této oblasti, a to trestný čin, skutková podstata trestného činu a jeho znaky. Další část práce se zabývá základními ustanoveními týkající se trestů a obecnými zásadami pro ukládání trestů. Následně se v práci nachází výčet druhů trestů. Nejpodstatnější část práce je určena zejména vybraným druhům trestů, které jsou podrobněji rozebrány. Metodika této bakalářské práce je především deskriptivní.