Druhy trestů - Konopíková, Marie; Moravec, Tomáš, 1983-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Téma této bakalářské práce se začleňuje do oboru trestního práva. Jejím cílem je přiblížit problematiku systému trestů, neboli druhů trestů podle trestního zákoníku. V první části práce jsou zkráceně vysvětleny základní pojmy této oblasti, a to trestný čin, skutková podstata trestného činu a jeho znaky. Další část práce se zabývá základními ustanoveními týkající se trestů a obecnými zásadami pro ukládání trestů. Následně se v práci nachází výčet druhů trestů. Nejpodstatnější část práce je určena zejména vybraným druhům trestů, které jsou podrobněji rozebrány. Metodika této bakalářské práce je především deskriptivní.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses