Ochrana autorských práv v ČR a Velké Británii - Kubařová, Dana (2013)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat ochranu autorských práv v České republice a Velké Británii, definovat základní pojmy související se samotnou ochranou autorských práv a následně obě úpravy porovnat. Tato práce je rozdělena na čtyři části. První úvodní část je věnována autorských právům v historickém kontextu a pramenům právní úpravy. Druhá část pojednává o ochraně autorských práv v České republice, jsou zde definovány zásadní pojmy jako autorské dílo, autor, majetková a osobnostní práva autora. Stejná struktura následuje i u části třetí, která se zabývá britskou úpravou ochrany autorských práv. Následující čtvrtá kapitola se zabývá samotnou komparací obou právních úprav.