Ochrana autorských práv v ČR a Velké Británii - Kubařová, Dana; Neděla, Radek; Pastorčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat ochranu autorských práv v České republice a Velké Británii, definovat základní pojmy související se samotnou ochranou autorských práv a následně obě úpravy porovnat. Tato práce je rozdělena na čtyři části. První úvodní část je věnována autorských právům v historickém kontextu a pramenům právní úpravy. Druhá část pojednává o ochraně autorských práv v České republice, jsou zde definovány zásadní pojmy jako autorské dílo, autor, majetková a osobnostní práva autora. Stejná struktura následuje i u části třetí, která se zabývá britskou úpravou ochrany autorských práv. Následující čtvrtá kapitola se zabývá samotnou komparací obou právních úprav.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses