Prezidentské volby v ČR 2013 Financování předvolebních kampaní - Kutálková, Lucie; Vymětal, Petr; Kný, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce se zaměřuje na přímou volbu v České republice a na financování předvolebních kampaní. Cílem práce je vyhodnotit transparentnost kampaní jednotlivých kandidátů na prezidenta České republiky. Další otázkou jsou nedostatky, které bude možné po skončení voleb ze zákona o volbě prezidenta pozorovat. Sledován je význam zavedení přímé volby v parlamentním systému a prezentovány jsou argumenty pro a proti. Dále se práce zabývá zakotvením změny v ústavě a kompetencemi prezidenta. Druhá část práce se věnuje financování kampaní v zákonech k přímé volbě v České republice, na Slovensku a v Rakousku. Poslední část představuje samotný monitoring a hodnocení transparentnosti financování.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses