Postavení Singapuru v mezinárodních vztazích případová studie Velké ceny formule 1 - Bukáček, Ondřej; Knotková, Vladimíra; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Velká cena formule 1 je prestižní sportovní událostí, která hlavně v poslední době slouží nejen k pobavení fanoušků, ale také jako zajímavá příležitost pro pořadatelskou zemi zviditelnit se ve světě, podpořit turismus a ekonomiku nebo přilákat zahraniční investice. Cílem práce je analyzovat v případové studii přínosy a dopady pořadatelství Velké ceny formule 1 v Singapuru na jeho mezinárodní postavení, ekonomiku a vnímání ve světě. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola se zabývá současným postavením Singapuru v mezinárodních vztazích. Druhá a třetí kapitola pojednává o samotné Velké ceně formule 1 v Singapuru. Čtvrtá kapitola popisuje pozitivní a negativní dopady pořadatelství této akce. Závěr celkově shrnuje výsledky případové studie a poskytuje přehled o vlivech, které má pořadatelství Velké ceny formule 1, na samotný Singapur.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses