Občianska vojna v Tadžikistane analýza konfliktu a postkonfliktný vývoj - Benedik, Tomáš (2013)
Bakalárska práca má za úlohu komplexne analyzovať občiansku vojnu v Tadžikistane, a to na troch úrovniach: na úrovni príčin vypuknutia občianskej vojny, na jej priebehu a následnom mierovom procese.