Specifika auditu v pojišťovnictví - Pospíšilová, Eliška (2013)
Diplomová práce se zabývá specifiky auditu pojišťoven ve srovnání s jinými podnikatelskými subjekty. V teoretické části práce je charakterizován auditorský proces obecně a jsou vybrána určitá specifika odvětví pojišťovnictví, která mají vliv na provádění auditu. Praktická část se věnuje popisu předmětu auditu, tedy účetní závěrky, a dále je rozebrán proces auditu v pojišťovně po jednotlivých fázích spolu s nastíněním možných otázek a testů, které auditor řeší.