Věcný a didaktický rozbor učiva o mzdách v prvním koncentrickém okruhu předmětu účetnictví na OA - Beznosková, Kateřina; Fišerová, Marie, 1960-; Fiala, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
V této práci se zabývám především didaktickým rozborem učiva o mzdách, konkrétně v 1. koncentrickém okruhu na obchodních akademiích. Práce je rozdělena do 2 částí. V první části se nejprve zaměřuji na teoretické poznatky z oblasti dvou vědních disciplin, které jsou velmi důležité pro jakýkoliv vyučovací proces - pedagogiky a didaktiky. Nejprve představuji obecné funkce, cíle a školní dokumenty ekonomického vzdělávání, poté již konkrétně didaktiku účetnictví, kde jsou uvedeny metody a didaktické zásady. Praktická část zahrnuje mé osobní názory a doporučení pro výuku tematického celku mzdy a v neposlední řadě i výzkum. V tomto výzkumu jsem se soustředila na absolventy obchodních akademií, kteří pracují nebo pracovali se mzdami. Čili od nich se nejlépe zjistí zpětná vazba, zda je vůbec učivo na OA pro získání vědomostí a znalostí do praxe účinné.
Vedoucí práce: Marie Fišerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství praktického vyučování v ekonomickém vzdělávání [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses