Finanční analýza komerční pojišťovny v ČR - Sojková, Barbora; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Předmětem diplomové práce je finanční analýza vybrané komerční pojišťovny. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V teoretické části jsou popsány pojmy pojištění a pojišťovnictví, právní úprava tohoto sektoru, včetně státního dohledu. Dále je rozebrána problematika řízení rizik v pojišťovnách, specifika jejich činnosti, hospodaření a vedení účetnictví. V závěru teoretické části jsou uvedeny metody finanční analýzy využívané v pojišťovnictví. V praktické části je stručně nastíněn dosavadní vývoj a současný stav českého pojistného trhu. Další kapitoly jsou věnovány finanční analýze konkrétní pojišťovny s cílem posouzení jejího finančního zdraví, včetně prostorového srovnání s dalšími pojišťovnami provozujícími činnost na českém pojistném trhu.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses