Analýza hospodaření příspěvkové organizace - Halada, Zdeněk (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hospodaření a účetnictvím příspěvkových organizací, které patří do neziskového sektoru. Cílem této části trhu není primárně dosahovat zisku, nýbrž poskytovat služby v oblastech, které jsou pro ostatní ekonomické subjekty neatraktivní. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Na úvod jsou popsány neziskové organizace. Dále je práce zaměřena na charakteristiku příspěvkových organizací, jejich hospodaření a peněžní fondy. Druhá část se zabývá účetnictvím se zaměřením na problematiku dlouhodobého majetku. V praktické části je prováděna analýza hospodaření konkrétní příspěvkové organizace Domova důchodců v Roudnici nad Labem v letech 2010 až 2012.