Analýza hospodaření příspěvkové organizace - Halada, Zdeněk; Svoboda, Michal, 1983-; Hálek, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hospodaření a účetnictvím příspěvkových organizací, které patří do neziskového sektoru. Cílem této části trhu není primárně dosahovat zisku, nýbrž poskytovat služby v oblastech, které jsou pro ostatní ekonomické subjekty neatraktivní. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Na úvod jsou popsány neziskové organizace. Dále je práce zaměřena na charakteristiku příspěvkových organizací, jejich hospodaření a peněžní fondy. Druhá část se zabývá účetnictvím se zaměřením na problematiku dlouhodobého majetku. V praktické části je prováděna analýza hospodaření konkrétní příspěvkové organizace Domova důchodců v Roudnici nad Labem v letech 2010 až 2012.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses