Analýza rozptylu kvantitatívnych parametrov ponúk uchádzačov o verejnú zákazku vo vybranom sektore - Gavorníková, Katarína; Pavel, Jan, 1978-; Dufek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cieľom práce bolo zistiť aké determinanty a akým smerom pôsobia na rozptyl cenových ponúk uchádzačov o verejnú zákazku resp. na ich správanie v procese verejného obstarávania. Práca sa zamerala na verejné zákazky na stavebné práce vyhlásené zadávateľmi vo forme miest a obcí. Regresná analýza potvrdila najsilnejší vplyv premennej predpokladaná cena a pomer konečnej a predpokladanej ceny verejnej zákazky. Zvyšujúca sa predpokladaná cena zvyšuje rozptyl cenových ponúk, opačným smerom pôsobí pomer konečnej a predpokladanej ceny.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses