Zneužití dominantního postavení v případu Student Agency v. ÚOHS - Mikolášiková, Beáta (2013)
Bakalářská práce pojednává o jedné z forem narušení hospodářské soutěže - o zneužití dominance na trhu. Jejím hlavním cílem je identifikovat skutečnosti, které zakládají zneužití dominantního postavení v autobusové dopravě. Tedy, jaké konkrétní konání či nekonání je považováno za zneužití v této sféře. Daná problematika je demonstrována na vybraných případech, o nichž rozhodoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže popř. v soudním přezkumu správní soud.