Zneužití dominantního postavení v případu Student Agency v. ÚOHS - Mikolášiková, Beáta; Švarc, Zbyněk, 1950-; Boháček, Martin, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce pojednává o jedné z forem narušení hospodářské soutěže - o zneužití dominance na trhu. Jejím hlavním cílem je identifikovat skutečnosti, které zakládají zneužití dominantního postavení v autobusové dopravě. Tedy, jaké konkrétní konání či nekonání je považováno za zneužití v této sféře. Daná problematika je demonstrována na vybraných případech, o nichž rozhodoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže popř. v soudním přezkumu správní soud.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses