Analýza státního rozpočtu ČSR v období 1919-1936 - Gajdošová, Eva; Maaytová, Alena; Daněk, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá státními rozpočty meziválečné Československé republiky v rozmezí let 1919-1936. Úvodní část představuje historicko-ekonomický kontext. Druhá část rozebírá rozpočtový proces a uvádí nejdůležitější myšlenky tehdejších ekonomů spjaté se státním rozpočtem. Velká pozornost je dále věnována výdajům a příjmů státního rozpočtu. Třetí část práce obsahuje analýzu příjmů a výdajů rozpočtu v konkrétních letech 1919, 1920, 1923, 1928, 1933 a 1936. Tyto roky byly vybírány s ohledem na hospodářský cyklus ČSR. K vytvoření poměrových ukazatelů a jejich meziročnímu porovnávání práce využívá dostupných informací o národním důchodu.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses