Data Mining v odvětví retailu - Levchenko, Natalya (2013)
Cílem této bakalářské práce je popsat a analyzovat využití data miningu v odvětví maloobchodu a vymezit specifika aplikace data miningu v tomto odvětví. Dalším cílem práce je porovnání metodik pro provádění dolování dat v retailu a následný výběr nejvhodnější metodiky a její doplnění v souladu s potřebami retailu. Na začátku práce je představena problematika data miningu a metodiky pro jeho provádění. Následují kapitoly, popisující jednotlivé etapy dolování dat a jeho specifika z hlediska využití v retailu, a kapitoly obsahující konkrétní úlohy, které mohou být použity při procesu data miningu. Dále je uvedeno pórování metodik pro dolování dat a doplnění vhodné metodiky podle specifik retailu. V závěru práce je proveden souhrn zjištěných specifik a modifikací metodiky.