Analýza pohostinských zařízení v blízkosti vybraných památkových objektů Libereckého kraje - Maťátková, Zuzana (2013)
Cílem této práce je zhodnotit kvalitu a rozsah pohostinských zařízení v blízkosti nejnavštěvovanějších památkách Libereckého kraje. První kapitola se zabývá gastronomií a kategoriemi stravovacích zařízení obecně. V další kapitole jsou Liberecký kraj, zámek Sychrov a televizní vysílač Ještěd stručně charakterizovány a je zde popsána jejich významnost pro cestovní ruch. Dále jsou představena a popsána jednotlivá pohostinská zařízení. Poslední kapitola je věnována subjektivní analýze jednotlivých zařízení. Ke konci práce jsou uvedena možná opatření, která by mohla vést ke zlepšení služeb jednotlivých pohostinských zařízení.