Vliv vysokoškolského vzdělání žen na míru sňatečnosti v České republice - Vostárková, Julie; Chytilová, Helena; Matějka, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce je ověřit, zda-li má vysokoškolské vzdělání žen vliv na míru sňatečnosti. Tato hypotéza je zkoumána na datech České republiky ve sledovaném období 1993-2010, Regresní analýza potvrdila existenci tohoto vlivu. Jak základní vzdělání, tak i vysokoškolské vzdělání žen působí pozitivně na míru uzavírání sňatků, avšak vysokoškolské ovlivňuje sňatečnost větší mírou. V modelu jsou dále zahrnuty proměnné jako nezaměstnanost žen, počet nemanželských dětí, předmanželské koncepce a výše rodičovských příspěvků.
Vedoucí práce: Helena Chytilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses