Analýza možnosti stravování rezidentů v centru Karlových Varů - Navrátilová, Eva (2013)
Práce se zabývá možnostmi stravování, dostupného pro místní obyvatele, v obchodním centru Karlových Varů. Práce je rozdělena na dvě hlavní kapitoly - teoretickou a praktickou. První subkapitola teoretické části je zaměřena na problematiku cestovního ruchu obecně. Další subkapitola je věnována stravovacím službám. Jsou zde popsány rozdíly mezi veřejným a účelovým stravováním, legislativní podmínky ve stravovacích službách, síť provozoven, náležitosti jídelního lístku, nabídka a poptávka a jejich trendy. Třetí subkapitola popisuje lokalitu, město Karlovy Vary. První subkapitola praktické části je věnována vymezení zkoumané oblasti a volbě hodnotících kritérií. Poslední subkapitola se zaměřuje samotnou analýzou a jejím vyhodnocením. Analýza byla provedena na základě terénního výzkumu a interview s návštěvníky provozoven.