Předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu Egypta a Saúdské Arábie - Pazourová, Barbara (2013)
V práci jsou zkoumány předpoklady cestovního ruchu Egypta a Saúdské Arábie a jejich současná pozice na trhu cestovního ruchu. V první kapitole jsou tyto předpoklady teoreticky vymezeny a obě destinace stručně charakterizovány. V následující aplikační části je analyzován především aktivní cestovní ruch zemí, jeho vliv na zaměstnanost a také podíl na hrubém domácím produktu. Poslední dvě kapitoly se věnují dílčím předpokladům obou destinací, které jsou na závěr vyhodnoceny pomocí analýzy SWOT.