Specifika gastronomie na Valašsku - Bučková, Lenka; Mlejnková, Lena; Kondrashov, Alexey; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této práce je charakterizovat jeden z významných etnografických regionů České republiky, Valašsko. Tento region, podobně jako každý jiný region, má svou historii a liší se charakterem lidové kultury. Regiony se dále mezi sebou liší stupněm vyspělosti dané společnosti po stránce materiální, politické, společenské a duchovní. Charakteristika lidové kultury pro oblast Valašska byla dána především ekonomickými podmínkami, které nebyly vždy příznivé. Hlavní část této práce je věnována specifikám valašské gastronomie a dalším jevům, které měly významný vliv na vývoji stravování v této oblasti.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses