Cezhraničné fúzie na Slovensku – právna, účtovná a daňová úprava - Koba, Pavol; Skálová, Jana, 1967-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práca Cezhraničné fúzie na Slovensku -- právna, účtovná a daňová úprava je vecne rozdelená na teoretickú a analytickú časť. V teoretickej časti sú stručne popísané obecné pojmy, ktoré sú významné s ohľadom na cezhraničné fúzie. Väčšiu pozornosť som však venoval právnej, daňovej a účtovnej úprave cezhraničných fúzii na Slovensku. V analytickej časti som na základe údajov o cezhraničných fúziách úspešné realizovaných na Slovensku v období rokov 2008 -- 2012 uskutočnil ich analýzu. V tej som sa zameral na oblasť celkového počtu uskutočnených fúzii a krajín pôvodu zanikajúcich a nástupníckych spoločností. Hlavným cieľom práce je preskúmať daňovú a účtovnú úpravu cezhraničných fúzii na Slovensku.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses