Česko-německé vztahy v 90. letech 20. století - Straková, Zlata (2013)
Tato bakalářská práce analyzuje vývoj česko-německých vztahů v 90. letech 20. století. Práce se soustředí na vývoj vzájemných vztahů a na dva výrazné dokumenty té doby - na "Smlouvu o dobrém sousedství a přátelské spolupráci" z roku 1992 a především na "Česko-německou deklaraci o vzájemných vztazích a jejich budoucím rozvoji" z roku 1997. Práce se snaží oba dokumenty analyzovat a zhodnotit jejich přínos v česko-německých vztazích.