Finanční analýza vybraného podniku - Frajt, Matěj (2013)
Cílem bakalářské práce "Finanční analýza vybraného podniku" je posoudit finanční situaci podniku F.P.S. Arco, spol. s r.o. za roky 2008 -- 2012 pomocí různých nástrojů, které jsou obsahem teoretické části práce. Ta mimo jiné vysvětluje samotný pojem finanční analýza a uvádí zdroje dat finančních ukazatelů. Jedná se především o ukazatele, které analyzují zdraví daného podniku. Konkrétní aplikace těchto nástrojů je předmětem části praktické. Ta obsahuje analýzu rozdílových a poměrových ukazatelů, bilanční pravidla, pyramidový rozklad, bankrotní a bonitní modely, ukazatel ekonomické přidané hodnoty a srovnání podniku s odvětvím. Práci pak uzavírá stručný závěr, ve kterém jsou shrnuty zásadní poznatky z celé práce.