Finanční analýza vybraného podniku - Frajt, Matěj; Mikan, Pavel, 1963-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem bakalářské práce "Finanční analýza vybraného podniku" je posoudit finanční situaci podniku F.P.S. Arco, spol. s r.o. za roky 2008 -- 2012 pomocí různých nástrojů, které jsou obsahem teoretické části práce. Ta mimo jiné vysvětluje samotný pojem finanční analýza a uvádí zdroje dat finančních ukazatelů. Jedná se především o ukazatele, které analyzují zdraví daného podniku. Konkrétní aplikace těchto nástrojů je předmětem části praktické. Ta obsahuje analýzu rozdílových a poměrových ukazatelů, bilanční pravidla, pyramidový rozklad, bankrotní a bonitní modely, ukazatel ekonomické přidané hodnoty a srovnání podniku s odvětvím. Práci pak uzavírá stručný závěr, ve kterém jsou shrnuty zásadní poznatky z celé práce.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses