Vliv hotelových řetězců na rozvoj ubytovacích zařízení v Rusku - Burenkova, Nataliya (2013)
V současné době hotelové korporace se silně upevnily na trhu ubytovacích služeb. V každém velkoměstě jsou zastoupené hotely, které jsou součásti mocných hotelových řetězců světa. Hlavním cílem této bakalářské práce je zanalyzovat současný stav ubytovacích zařízení v Rusku, charakterizovat hlavní výhody a nevýhody hotelových řetězců a zhodnotit jejich vliv na rozvoj ruského trhu ubytovacích služeb. V rámci naplnění základního cíle byla zpracována SWOT analýza ubytovacích zařízení na ruském trhu a byly stanoveny dopady hotelových řetězců na jejich rozvoj.