Změny ve vzdělávání v kontextu informatizace - Coufal, Libor; Řezníček, Václav; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
S nástupem zavádění informačních a komunikačních technologií do společenských procesů dochází nejen ke změně společnosti, ale v rámci zavádění ict do vzdělávání, dochází také ke změnám ve vzdělávání a procesu učení se. Výpočetní technika se stává součástí běžného života, mění se význam pojmu informace. Vyvstávají nové požadavky, které sebou proces informatizace a správné chápání informací přináší. Především na vzdělanost, přesněji znalosti jednotlivce. Ve vzdělávání dochází k degradaci myšlení. Autor této práce se snaží uvést změny ve vzdělávacím procesu a upozornit na problémy, jaké má informatizace, nejen ve vzdělávání, dopady na společnost. Autor dále upozorňuje na chápání vzdělávání jako ekonomické komodity a přibližuje důsledky informatizace na fyziologický a psychologický vývoj člověka. Na základě analýzy zdrojů vedou změny ve vzdělávání k degradaci myšlení a potlačení samotného smyslu vzdělávání, tedy možnosti poznávat a umět vyvodit potřebné souvislosti na základě systémového myšlení.
Vedoucí práce: Václav Řezníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses