Předávání obviněných Mezinárodnímu trestnímu soudu - Sádlová, Martina; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se věnuje problematice předávání obviněných osob Mezinárodnímu trestnímu soudu (Soud), na základě které zjišťuje, zda je Soud schopen dostát svému úkolu, čímž je stíhání zločinů podle mezinárodního práva (MP). V první kapitole je nastíněn vznik a fungování Soudu. Následně se práce zabývá mezinárodní justiční spoluprací v trestních věcech, zejména se zaměřuje na vydávání osob. Třetí kapitola se věnuje spolupráci států se Soudem a předávání osob Soudu. V této části jsou uvedeny všechny případy, kterými se Soud zabývá či zabýval, na kterých je ukázáno, které osoby byly Soudu předány a v jaké fázi se nachází soudní řízení s obviněnými. Poslední část práce pojednává o obviněném súdánském prezidentovi, na kterého Soud vydal již dva zatykače a který i přes svá obvinění je stále v čele Súdánu a stále cestuje po světě.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses