Politická komunikace v přímé volbě prezidenta České republiky 2013 - Křístková, Jana (2013)
Cílem této diplomové práce je analyzovat průběh historicky první přímé volby prezidenta v České republice, a to především z hlediska charakteru politické komunikace. Celá diplomová práce je strukturovaná do pěti kapitol, přičemž první z nich se zaměřuje na zavedení přímé volby prezidenta a jejího významu pro Českou republiku. Následuje kapitola, v níž se soustřeďuji především na teorii politické komunikace, jež slouží jako teoretický základ. Třetí kapitola se zaobírá kandidaturou, jejím průběhem a formálními náležitostmi. Čtvrtá kapitola pak prezentuje výsledky volby v kontextu předvolebních průzkumů. Poslední pátá kapitola pak analyzuje politickou komunikaci předvolební kampaně první přímé volby prezidenta v České republice.